Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΖΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΡΙΓΑΝΗ - ΑΝ ΚΑΙ Η ΡΙΓΑΝΗ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100006331969432&pnref=story

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες

 Την Κυριακή που μας πέρασε 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14:00 η αγαπημένη μας ομάδα, η Αναγέννηση Ρίγανης με έτος ιδρύσεως το 1982 για πρώτη φορά στην ιστορία της αγωνίστηκε στο δικό της σπίτι, στο δικό της γήπεδο που βρίσκεται στην θέση Ντουργιές Ρίγανης «κτισμένο» στους πρόποδες του Όρους Αετοφωλιάς (αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε και ως σύμβολο της ομάδας μας τον Αετό, αν και η λέξη
«Αναγέννηση» λογικά μας παραπέμπει στον φοίνικα που αναγεννάτε από της στάχτες του, που για αρκετό καιρό χρησιμοποιήθηκε από το σωματείο μας).
 Από την ίδρυση της Αναγέννησης Ρίγανης και ίσως και πιο πριν από την πρώτη ομάδα του χωριού τον Ολυμπιακό Ρίγανης το όνειρο πολλών ανθρώπων έγινε πραγματικότητα επιτέλους έχουμε δική μας έδρα και δικό μας γήπεδο, και ακόμα κι αν στο πρώτο αγώνα σε αυτόν υπέροχο αγωνιστικό χώρο η ομάδα μας ηττήθηκε με βαρύ σκορ 1-5 από τον Άρη Λεπενούς, οι εκατοντάδες φίλαθλοι που παρευρέθηκαν όμως, νίκησαν με μεγάλο σκορ, καθώς με κόσμια συμπεριφορά και αθλητικό πνεύμα  χειροκρότησε τις προσπάθειες των ομάδων και συμπεριφέρθηκε άψογα στους φιλοξενούμενους και τους διαιτητές του αγώνα. Το αθλητικό πνεύμα είναι για τον άνθρωπο πηγή εσωτερικής τελειότητας, συναδελφοσύνης, ειρήνης, ευγένειας, αφιλοκέρδειας, καλής θέλησης και αγνότητας. Είναι εκείνο που ικανοποιεί από κάθε άποψη τη διάνοια και το συναίσθημα του αθλητή και του φιλάθλου.
 Ήταν συγκινητικό που ήρθε όλο το χωριό στο γήπεδο στις Ντουργιές ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετές γυναίκες που δεν είχαν πατήσει ποτέ σε γήπεδο έλεγαν μετά τον αγώνα ότι: «δεν πειράζει ας χάσαμε, εμείς όποτε θα παίζει η Αναγέννηση εντός έδρας εμείς θα ερχόμαστε, περάσαμε καλά».
 Ένας από τους πολλούς στόχους  μας είναι να γίνει το γήπεδο χώρος συνάντησης και γιορτής κάθε Κυριακή. Αλλά πάνω από όλα αυτός ο χώρος που είναι ανοιχτός για όλους πρέπει να γίνει χώρος άθλησης όλων ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου, ένα περπάτημα 1, 5 χιλιόμετρο με τα πόδια μέχρι να φτάσεις και λίγο τρέξιμο στο γήπεδο τι άλλο καλύτερο για τον άνθρωπο, άλλωστε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μας παροτρύνουν στον αθλητισμό «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» έλεγαν.
 Η Αναγέννηση Ρίγανης και η σημερινή Διοίκηση θέλει να μεταδώσει προς όλους μια νέα νοοτροπία στα θέματα της διοίκησης, της διαφάνειας και στην εύρυθμη λειτουργία του σωματείου μας. Αρχικά θα δημοσιεύσει ανοιχτά προς όλους το καταστατικό της Αναγέννησης Ρίγανης έτσι ώστε τα παλιά και νέα μέλη να γνωρίζουν την δομή και τους σκοπούς του σωματείου, όπως επίσης να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματα τους, είναι κάτι που δεν έγινε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια.
 Στόχος είναι να τηρηθεί το καταστατικό κατά γράμμα, και καλεί όλους όσους θέλουν να γραφτούν νέα μέλη να το κάνουν πράξη. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον τρόπο εγγραφής και θα σας το ανακοινώσουμε επίσημα εντος της εβδομάδας. Τα νέα και τα παλιά μέλη με βάση το άρθρο 6 παράγραφος 1 του καταστατικού μας αποτελούν την Γενική Συνέλευση η οποία Γενική Συνέλευση ανά διετία εκλέγει την Διοίκηση της ομάδος και της εξελεγκτικής επιτροπής άρθρο 6 παρ.6, άρα λοιπόν ο σκοπός δεν είναι μόνο νέες εισφορές αλλά να δημιουργηθεί δυνατή Γενική Συνέλευση που θα ελέγχει και θα εκλέγει το Διοικητικό Συμβούλιο και οπωσδήποτε θα εγκρίνει ή όχι τα πεπραγμένα απολογισμό – ισολογισμό – προϋπολογισμό κτλ.
 Πρέπει κάποια στιγμή και εμείς να λειτουργήσουμε σαν σωματείο να τηρούμε τα βιβλία και τους κανόνες του καταστατικού του σωματείου μας και δεχόμαστε κάθε βοήθεια και συμβουλή από όλους και ιδιαίτερα από νομικούς και λογιστές να μας «μάθουν»  και να μας βάλουν σε δρόμο στην σωστή καταγραφή των οικονομικών πεπραγμένων και στην σωστή τήρηση των βιβλίων του συλλόγου.
 Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε η νέα νοοτροπία να μεταδοθεί και στις επόμενες γενιές, και η Αναγέννηση Ρίγανης να συνεχίζει και να εξελίσσεται συνεχώς στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού.